Ласкаво Просимо!
 
Головна » 2015 » Травень » 11 » Сорти троянд, пристосовані до української зими
11:03 PM
Сорти троянд, пристосовані до української зими

Серед найбільш популярних в нашій країні зимостійких сортів особливе місце займає в’юнка троянда Сантана, що відноситься до групи Climber. З троянд червоного кольору бархатиста яскраво-червона Сантана вважається однією з найкрасивіших. Великі напівмахрові квітки з трохи хвилястими пелюстками рясно вкривають густі кущі сильнорослі протягом всього літнього сезону до перших заморозків. Висота куща може досягати двох з половиною метрів, а в деяких випадках виростає і до чотирьох метрів. Можна вирощувати троянду Сантана як шраба або у вигляді виткої рослини. Сорт досить стійкий до поширених хвороб і не боїться дощу.

Інший примітний сорт з кучерявою групи – New Dawn. Ці троянди висаджують групами або поодинокими екземплярами в квітнику, а також використовують для вертикального озеленіння. На кущах сорти New Dawn утворюються чарівні ніжно-рожеві, махрові трояндочки діаметром до семи сантиметрів. Квіти зібрані в суцвіття і виділяють чудовий яблучний аромат. Цвітіння триває з середини червня до середини жовтня. Один з кращих осінніх сортів троянд, навіть у суворі зимові морози у нього лише трохи верхівкові пагони підмерзають.

У всій Європі високо цінується невибагливий морозостійкий сорт чайно-гібридної троянди Мадам Мейян (Мейланд), яка в різних країнах має різні назви: Fredsrosen, Gloria Dei, Mme Antoine Meilland, Peace, Beke, Gioia. Виглядають троянди дуже ошатно на будь-якій стадії цвітіння – від елегантних кремових бутонів до пишних розпущених квіток з рожевою облямівкою, виділяючих любі пахощі. Аромат троянд і забарвлення квіток багато в чому залежать від місця вирощування.

З групи троянд грандифлора варто відзначити сорт Quin Elizabeth з чашоподібними великими махровими квітками традиційного ніжно-рожевого забарвлення. Квітки, що досягають в діаметрі дванадцяти сантиметрів, розташовані на кущах поодиноко або у вигляді суцвіть. Цвітіння триває з червня до жовтня з невеликими перервами. Крім високої зимостійкості сорт відрізняється стійкістю до грибних хвороб.

Початківцям можна почати розведення троянд з вирощування популярних сортів флорибунда. Рясно квітучі троянди флорибунда менш вибагливі у догляді на відміну від чайно-гібридних, більш стійкі до морозів та грибних захворювань, для невеликої ділянки вони підходять ідеально. Поширені сорти: Masquerade (забарвлення квіток темно-червоне, жовте, рожеве), Amber Queen (бурштинового кольору), Allgold (золотисто-жовтий сорт, дуже легкий у вирощуванні), Chanelle (надійний сорт з трояндами персикового кольору), City of London (квітки яскраво-рожеві), Korresia (з дуже запашними золотистими квітками, не бояться дощу), Parfait (кремово-рожеві троянди універсального призначення).

Троянда садова
Переглядів: 256 | Додав: Sonia_Zayets | Теги: пристосовані до української зими, сорти троянд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 2024-05-09, 4:24 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz